Markiezen

Een markies geeft uw huis een exclusieve uitstraling! De fraaie ronde vormen passen vanzelfsprekend uitstekend bij traditionele gebouwen, maar gaan ook verrassend goed samen met modernere bouwstijlen. Door de dichte zijkanten vormen markiezen de perfecte zonwering, waarbij hinderlijke zij-inval van zonlicht tot het verleden behoort.


Door zijn vorm is het markiesdoek zeer geschikt om te bedrukken. Ideaal voor winkels en bedrijven die hun naam en/of logo extra zichtbaar willen maken voor het voorbijtrekkende publiek!


De markieskap is verkrijgbaar in hout of aluminium; de aluminium kap heeft dezelfde “houten” uitstraling maar is een stuk onderhoudsvriendelijker en minder gevoelig voor weersinvloeden. De aluminium kap zal zijn “rijke” uitstraling dan ook gedurende vele jaren behouden. Kap en zijschotten zijn standaard leverbaar in verschillende eigentijdse kleuren. Zo kan er altijd een perfecte combinatie gemaakt worden met de kleur van het doek en die van de kozijnen.


De bediening van een markies is traditioneel met koord en een kikker op de gevel om het koord vast te zetten. Elektrische bediening is ook mogelijk, er wordt dan een motorbuis uit het zicht onder de kap gemonteerd. Bediening is dan mogelijk via een jaloezieschakelaar, afstandbediening of een zon- en windautomaat.

Markiezen

Het meest voorkomende model markies is het rechte model. Dit model markies wordt het meest gebruikt bij woonhuizen. Afhankelijk van de hoogte van de ramen of bijv. tuindeuren, kan men ook nog kiezen voor het petmodel. Bij deze markiezen kan zowel het frame, als de omkasting van hout of aluminium gemaakt worden. Lees verder »

Deze markiezen worden zo gemonteerd, dat ze in de winter er gemakkelijk afgehaakt kunnen worden en droog kunnen worden opgeborgen.
Houten markiezen kunnen in elke RAL kleur zonder meerprijs worden geleverd. Aluminium markiezen worden standaard geleverd in RAL 9010 (wit) of RAL 9001 (cremewit). Alle andere RAL kleuren kunnen tegen meerprijs worden geleverd.


Boutiquemarkiezen

Boetiek markiezen worden veelal gebruikt bij winkels, hotels, restaurants of bedrijfspanden. Boetiek markiezen worden vervaardigd in de meest opvallende kleuren en dessins. Een doek van UV- bestendig PVC, glansfolie gespannen op een aluminium of houten frame. Lees verder »

Dit frame kan traditioneel van vorm zijn, maar er zijn talloze variaties mogelijk. Rond, bol, hol, recht, ovaal alles is mogelijk. Uw bedrijfslogo op de markies ? Geen probleem ! Weerbestendige verfsoorten maken dat uw markies als reclamedrager jaren mee kan.


Baldakijnen

Baldakijnen worden veelal gebruikt bij de entree van hotels of restaurants. Baldakijnen zorgen voor een sfeervolle entree, maar bieden tevens een comfortabele bescherming tegen regen en zon. Zij vormen bovenal een opvallende blikvanger en zijn een sierraad voor de gevel. Lees verder »

Baldakijnen kunnen aan iedere situatie worden aangepast. Hoe moeilijk de eisen van gebouw of locatie ook zijn (niveauverschil, met of zonder draai etc.).


Back-lit-markiezen

Back-lit markiezen dienen een dubbele functie; lichtreclame en imagobevordering. Deze markiezen zijn vervaardigd van transparant UV-bestendig PVC doek, waarbij de binnenkant is voorzien van lichtinstallatie. Back-lit markiezen vormen een opvallende blikvanger. Lees verder »

Zij worden in toenemende mate ook binnen, bijvoorbeeld in ontvangst hallen, warenhuizen of overdekte winkelcentra toegepast om bepaalde afdelingen te accentueren. Back-lit markiezen zijn in alle modellen leverbaar.


Extra opties

De keuze van het doek bepaalt voor een groot deel het uiterlijk van uw markies, maar ook de keuze van de volant is bepalend voor de uitstraling. Om de markies perfect af te stemmen op uw wensen kunt u uit een aantal opties kiezen, ook voor het bedieningsgemak zijn diverse mogelijkheden. Lees verder »

Volants
De markies wordt standaard geleverd met een geschulpte volant (model 3) en afgebiest in dezelfde kleur als de afwerkband, tenzij anders vermeld. Men kan ook bij een gestreepte markies een effen volant kiezen. Binnen ons assortiment hebben we een aantal vormen die leverbaar zijn.

 • Model 1: Volant type 1
 • Model 2: Volant type 2
 • Model 3: Volant type 3
 • Model 4: Volant type 4
 • Model 5: Volant type 5
 • Model 6: Volant type 6
 • Model 7: Volant type 7
 • Model 8: Volant type 8

Bediening
Voor de bediening van uw markiezen zijn er een aantal mogelijkheden. Bij kleinere markiezen volstaat een handmatige bediening. Indien er meer comfort gewenst is of omdat markiezen wat groter zijn en dus zwaarder worden, is een luxe elektrische bediening wellicht een optie.


handbediening

Bij handbediening is er keuze uit diverse systemen:

Door midden van koord en kikker, bediening boven of onder eventueel met doorvoerkatrol voor bediening van binnen uit.


De bandopwinder volstaat meestal bij de wat kleinere markiezen en kan zowel binnen als buiten worden gemonteerd.


Bij een middelgrootte markiezen wordt meestal gebruikt gemaakt van een staaldraadwindwerk. Afhankelijk van het type, de breedte en uitval van de markies kan bekeken worden welke bediening het meest geschikt is.


elektrische bediening

Met behulp van motoren bestaan verschillende mogelijkheden.


Een op de muur gemonteerde draaischakelaar is de meest eenvoudige variant. Zo'n schakelaar wordt, indien mogelijk, uit het zicht gemonteerd.


Een andere variant een bedieningspunt op de muur zonder dat er bekabeling tussen de buismotor en bedieningspunt nodig is.

Doeken

Voor al onze markiezen worden standaard de kwaliteitsdoeken van Dickson of van Tibelly verwerkt. Kleurechtheid, rot- en schimmelvrijheid en een optimale weerstand tegen weersinvloeden zijn de basiskenmerken van deze kwaliteitsdoeken. Tevens kunnen wij al onze doeken full color bedrukken voor wie kiest voor een uniek design. Lees verder »


Dickson's doeken

Met betrekking tot de optimale kwaliteit heeft Dickson voor een hoog technologisch product gekozen waarbij elke productiestap streng gecontroleerd wordt. Via automatisatie, permanente controles, laboratoriumtests en fijn uitgewerkte nabehandelingen wordt niets aan het toeval overgelaten. Dit laat ons ook toe om de weerstand zowel als stevigheid en duurzaamheid van de kleuren van uw doek gedurende vele jaren te waarborgen.
Dickson doeken onderscheiden zich door:

 • 5 jaar volledige garantie.
 • Kleurechtheid.
 • Rot- en schimmelvrij.
 • Vet- en vuilafstotend.
 • Stevig en duurzaam met een grote weerstand tegen weersinvloeden.

De kwaliteiten van Dickson-doek

Uitstekende waterdichtheid: Met de Perlgard XT 27 behandeling wordt elk risico van doorhangen en vervuiling uitgesloten.

Het serre-effect wordt vermeden: Het Diklon 32 doek neemt tot 95% van de warmte en het verblindingseffect weg.

Buitengewone kleurechtheid: Het door en door gekleurde SX 29 acrylaatgaren beschermt de kleuren (lichtweerbaarheid : 7/8 op 8).


Kleuren en motieven

Het aantal kleuren en motieven is zeer uitgebreid. Bekijk de Dickson's unieke assortiment aan zonweringstoffen in moderne en exclusieve dessins, patronen en kleuren door op onderstaande link te drukken (wordt geopend in een nieuwe pagina): Dickson's doeken voor markiezen »
Let op! De getoonde voorbeelden zijn indicatief. Graag laten wij u zien hoe de stoffen er in het echt uit zien.