Horren

Zet uw ramen wijd open en geniet van de buitenlucht. Terwijl u binnen bent, hoort u de vogels fluiten en ademt u de frisse lucht in zonder dat u last heeft van vervelende muggen, vliegen, spinnen of wespen. Dit is mogelijk met de hedendaagse horsystemen van Unilux. Hiermee heeft u voor elke raam- of deuropening een pasklaar antwoord.


Unilux DealerMaters Montage levert horren van Unilux. Unilux staat bekend om zijn betrouwbaarheid en snelle levering van vaste horren, rolhorren of complete hordeuren. De plissé variant combineert de Japanse vouwwijze met Nederlandse inventiviteit; het beste van twee werelden. Plissé variant werden in 1999 geïntroduceerd in Nederland en zijn sindsdien bijzonder populair en duurzaam gebleken. "Made in Japan, imported by Unilux" staat nog steeds voor niet te evenaren kwaliteit.

Raamrolhorren

Raamrolhorren zijn er in 3 varianten: Basic, Rondo en de Super+. De Basic raamrolhor is een bijna onzichtbare, maar effectieve oplossing om insecten buiten te houden. De cassette meet slechts 38 mm, het frame kan daarom vaak buiten het zicht geplaatst worden. Zowel horizontale als verticale plaatsing is mogelijk, waarbij verticale plaatsing de rolhor eenvoudiger bedienbaar maakt bij hoge ramen. Lees verder...

De raamrolhor Basic kan in of op het kozijn geplaatst worden. De raamrolhor Rondo berust op hetzelfde principe als de Basic. De Rondo kenmerkt zich door zijn fraaie design dat met zijn ronde lijnen perfect aansluit bij elk interieur. De raamrolhor Super+ is een elegante rolhor met RVS stift gaasafsluiting.
Standaard wordt deze geleverd met speedreduceer. Deze zorgt ervoor dat het raamrolhor langzaam naar boven oprolt en voorkomt de inritante harde klap. Ideaal voor ramen waar veel windbelasting is, grotere of schuinsgeplaatste (dak)ramen. De onzichtbare RVS stift in de geleiders zorgt ervoor dat het gaas altijd netjes in de geleiders blijft, waardoor uitwaaien van het gaas niet mogelijk is.
De raamrolhorren zijn in 5 standaard kleuren verkrijgbaar en verder zijn alle andere RAL kleuren tegen meerprijs leverbaar.


Vaste Raamhorren

Er zijn 2 soorten vaste raamhorren te verkrijgen, nl. het voorzethor en de inklemhor. De voorzethor is de uitkomst voor naar buiten draaiende, naar binnen draaiende of schuivende ramen. Afhankelijk van de toepassing bepaalt u de bevestiging. De voorzethor kan alleen “op de dag” worden gemonteerd, maar kan zowel binnen als buiten geplaatst eenvoudig worden uitgenomen, dankzij een klemsysteem. Lees verder...

Inklemhorren zijn bij uitstek geschikt voor draai kiepramen. De hor is eenvoudig in de raamopening te klemmen, wat schroeven of boren overbodig maakt. Het raam kan met hor moeiteloos geopend en gesloten worden. De vaste raamhorren zijn in 9 standaard kleuren verkrijgbaar en verder zijn alle andere RAL kleuren tegen meerprijs leverbaar.


Plissé raamhorren

Plissé raamhorren zijn strak vormgegeven en soepel lopend met het bekende gevouwen gaas. Het gevouwen gaas sluit de opening keurig af en blijft netjes op zijn plaats. Er is geen veer nodig, zodat de plisséhor bijna geruisloos en met weinig kracht bediend kan worden. Omdat het gaas zwart is en daardoor niet reflecteert, wordt het uitzicht slechts minimaal gehinderd. Lees verder...

De raamplissé kan van links naar rechts en van rechts naar links bediend worden. Het frame is makkelijk uit te nemen voor bijvoorbeeld een schoonmaakklus.

  • De voorzet Unit raamplissé is geschikt voor montage “op de dag” en kan zowel binnen als buiten worden gemonteerd.
  • De inklem Unit raamplissé is geschikt voor draai kiepramen van hout, aluminium of kunststof.

De Plisséraam horren zijn in 5 standaard kleuren verkrijgbaar en verder zijn alle andere RAL kleuren tegen meerprijs leverbaar.


Rolhordeuren

Rolhordeurdeuren zijn er in 3 soorten, de rolhordeur Basic, de dubbele rolhordeur Basic en de rolhordeur Rondo. De rolhordeur Basis is een gemakkelijke, gebruiksvriendelijke en duurzame hordeur. De treklijst kan uit het midden worden bediend, zonder dat deze schuin trekt. Mocht er tegen het gaas worden gelopen, dan is openen en sluiten vaak voldoende om het gaas weer in de geleider te krijgen. Lees verder...

Wanneer de rolhor niet wordt gebruikt, zit het gaas netjes opgeborgen in de compacte cassette. De cassette is slechts 38mm en valt dus bijna niet op in uw huis.

De dubbele rolhordeur Basic is hetzelfde als de rolhordeur Basic. Deze wordt gebruikt als de deuropening breder is dan 130cm, dus bij uitstek geschikt voor brede deuropeningen zoals schuifpuien, tuindeuren en serres. Dankzij een inventieve constructie blijft tijden het bedienen telkens een deel staan, waardoor het andere deel van de deur gebruikt kan worden als doorloop.
De dubbele rolhordeur Basic heeft een maximale breedte van 260cm en is geschikt voor elke type kozijn en kan zowel binnen als buiten gemonteerd worden.

De rolhordeur Rondo is in grote lijnen hetzelfde als de Basic. De cassette is rond en geeft het geheel een exclusieve uitstraling. Het systeem is tot in het kleinste detail uitgewerkt. De rolhordeur Rondo is alleen geschikt voor montage “op de dag” en voor deuropeningen tot 130cm. Rolhordeuren zijn in 5 standaard kleuren verkrijgbaar en verder alle andere RAL kleuren tegen meerprijs.


Plissé hordeuren

Het unieke aan plissé hordeuren is dat deze niet oprollen, maar opvouwen. Het horgaas is speciaal ontwikkeld om het te kunnen plisseren. De treklijst klapt niet uit zichzelf terug, maar blijft op elke gewenste stand staan. Dankzij de stabilisatiekoorden blijft de treklijst evenwijdig en is deze hordeur ook door kinderen eenvoudig en veilig te bedienen. Lees verder...

Door gebruik te maken van een beweegbare kunststof ketting, die als geleider dient, is de hoogte van de ondergeleider slechts 4mm. De plissé hordeur wordt standaard in het kozijn geplaatst. De cassette is makkelijk uit te nemen voor reiniging of om op te bergen tijdens de wintermaanden. De plissé hordeur is geschikt voor deuropeningen tot 130cm.

Voor deuropeningen tot 200cm is er de plissé hordeur XL. Door gebruik te maken van een tussenprofiel dat er voor zorgt dat de geleider niet door gaat hangen, kan de XL tot 200cm breed. De dubbele plissé hordeur is geschikt voor nog grotere deuropeningen, zoals schuifpuien, tuindeuren en serres. De dubbele plissé hordeur is te koppelen vanaf 130cm tot onbeperkte breedte.

Plissé hordeuren worden standaard geleverd in de kleuren gebroken wit of helderwit. Daarnaast zijn er nog 8 RAL kleuren tegen een gereduceerde meerprijs leverbaar en verder alle andere RAL kleuren tegen meerprijs.