Knikarmschermen

Knikarmschermen zijn speciaal ontworpen voor toepassing boven een terras en geven u alle ruimte om buiten te genieten van het ontbijt of een gezellige barbeque met vrienden en famillie. De speciale armconstructie zorgt voor een terrasoverkapping waarbij u volledige bewegingsvrijheid op uw terras heeft.

Er zijn verschillende mogelijkheden om het knikarmscherm te bedienen: handmatig met een slingerstang, electrisch door middel van een jaloezie-schakelaar of electrisch door middel van een draadloze hand of wandzender.

Ook is het mogelijke om het knikarmscherm te voorzien van een zon en windautomaat. Hierbij wordt het knikarmscherm volledig automatisch aangestuurd. Wanneer de zon begint te schijnen gaat het scherm vanzelf naar zijn eind- of tussenpositie. Als de zon weer weg is of het begint hard te waaien gaat het scherm automatisch weer naar binnen en zo heeft u er geen omkijken meer naar...

Knikarm-terrasscherm Consul

Zorgeloos genieten op uw terras. In een sfeer die u het meest aanspreekt. De Consul maakt het mogelijk. U bepaalt in een handomdraai hoeveel zon en het daarmee gepaarde zonlicht uw terras bereiken. Dit type scherm is de perfecte combinatie van degelijkheid en schoonheid. Lees verder...

De Consul is een zonneschermen die al jarenlang enorm populair is. Bent u op zoek naar een eenvoudig scherm, dan is de Consul een prima keuze. De maximale breedte is 500 cm bij een uitval van 300 cm en 550 cm bij een uitval van 250 cm.

Natuurlijk kiest u zelf de kleur en het dessin van het doek. Het aanbod in zonweringdoek is enorm. Het is dus altijd mogelijk een combinatie te maken die helemaal past bij uw omgeving. Het spreekt voor zich dat ook dit zonweringdoek van een uitstekende kwaliteit is. Behalve zonwerend is het materiaal vuil- en waterafstotend.


De techniek
De knikarmen zijn bevestigd aan twee robuuste aluminium steunen die op de gevel worden gemonteerd. Het gehele scherm is een duurzaam stuk techniek, waarvoor uitsluitend kwaliteitsonderdelen worden gebruikt.


De uitvoering
Het frame heeft een speciale behandeling (anodiseren) gekregen en zorgt ervoor dat de natuurlijke kleur en glans van het aluminium behouden blijft, ondanks weersen tijdsinvloeden.


De knikarmen
Doordat de knikarmen zijn gemaakt van hoogwaardig aluminium profiel en voorzien zijn van twee kabels en sterke veren, zijn ze zeer sterk en stabiel. Uiteraard zijn alle bouten, moeren en assen van roestvast staal. De uitval is traploos instelbaar naar 150, 200, 250 of 300 cm.


De vormgeving
De vormgeving van de Consul is tijdloos. Dit scherm is niet voor niets al jaren populair.


De bediening
De Consul wordt standaard uitgevoerd met een soepel lopend windwerk en een slingerstang. Houdt u echter van gemak en comfort, dan kiest u voor een elektrisch bediend scherm. Het toppunt van luxe is een scherm uitgerust met een zon-/windmeter. Deze meter zorgt ervoor dat het scherm bij verschillende weersomstandigheden automatisch uitgaat of wordt ingetrokken. Natuurlijk behoort ook afstandsbediening tot de mogelijkheden.

Knikarm-terrasscherm Picca

Dankzij haar mooie afgeronde vormen is de Picca helemaal van deze tijd. Het unieke oploopsysteem met wieltjes zorgt ervoor dat het scherm altijd perfect sluit, vanuit welke stand dan ook. De oerdegelijke knikarmen, garanderen een vrije doorloop onder uw scherm. Lees verder...

De Picca heeft een uitval van 150, 200, 250 of 300 cm. De maximale breedte van de Picca is 500 cm bij een uitval van 300 cm en 550 cm bij een uitval van 250 cm. Door toepassing van hoogwaardige materialen, zoals aluminium en kwaliteitsdoek, is dit scherm hèt voorbeeld van absolute duurzaamheid.
Om uw Picca een persoonlijk tintje te geven en perfect af te stemmen op uw omgeving, kunt u een keuze maken uit het enorme aanbod van zonweringdoek. Vanzelfsprekend is ook dit zonweringdoek van een uitstekende kwaliteit. Behalve zonwerend is het materiaal vuil- en waterafstotend.


De techniek
De knikarmen zijn bevestigd aan twee robuuste aluminium steunen die op de gevel worden gemonteerd. Het unieke oploopsysteem met wieltjes zorgt ervoor dat het scherm altijd perfect sluit, vanuit welke stand dan ook.


De uitvoering
U kunt, naast de kleur en het dessin van het doek, de kleur kiezen van het frame. Deze is verkrijgbaar in zilver kleur. Een speciale behandeling (anodiseren) zorgt ervoor dat de natuurlijke kleur en glans van uw aluminium semi-cassette behouden blijft ondanks weers- en tijdsinvloeden. U kunt ook kiezen voor gemoffelde cassette in RAL 9001 (crèmewit). Moffelen wil zeggen dat de kleur middels een speciaal verhittingsproces wordt aangebracht. Dit proces zorgt ervoor dat de laklaag aanzienlijk beter slag- en slijtvast is dan wanneer deze nat gelakt zou zijn. Bovendien is uw frame op deze manier goed bestand tegen UV-licht en corrosiebestendig.


De knikarmen
Doordat de knikarmen zijn gemaakt van hoogwaardig aluminium profiel en voorzien zijn van twee kabels en sterke veren, zijn ze zeer sterk en stabiel. Uiteraard zijn alle bouten, moeren en assen van roestvast staal. Zoals eerder beschreven, zijn de knikarmen traploos instelbaar naar 150, 200, 250 of zelfs 300 cm.


De vormgeving
Door de fraaie ronde vormgeving en perfecte afwerking is de Picca een sieraad aan uw gevel.


De bediening
De Picca wordt standaard elektrisch uitgevoerd en is tevens leverbaar met soepel lopend windwerk en een slingerstang. Houdt u echter van gemak en comfort, dan kunt u het scherm uitbreiden met een draadloze handzender. Het toppunt van luxe is een scherm uitgerust met een zon-/windmeter. Deze meter zorgt ervoor dat het scherm bij verschillende weersomstandigheden automatisch uitgaat of wordt ingetrokken.

Knikarm-terrasscherm Furore cassette

De Cassette Furore is een volledig gesloten zonnescherm uitgerust met een bovenrolsysteem en een PVC doekgeleiding, waardoor het doek altijd voldoende afstand tot de armen heeft en het scherm altijd perfect sluit. Dit ziet er niet alleen mooi uit, maar het doek is daardoor ook optimaal beschermd tegen weersinvloeden. Lees verder...

De afgeronde kap zorgt voor een fraai aanzicht, zowel in geopende als in gesloten toestand, terwijl de sierlijke afdekkappen elke schroef verbergen. De oerdegelijke knikarmen, die een vrije doorloop onder uw scherm garanderen, hebben een uitval van 150, 200, 250 of 300 cm. De maximale breedte van de Cassette Furore is 500 cm bij een uitval van 300 cm en 550 cm bij een uitval van 250 cm. Door toepassing van hoogwaardige materialen zoals aluminium, UV-bestendig kunststof en roestvast staal is dit scherm hét voorbeeld van absolute duurzaamheid.

Om uw Cassette Furore een persoonlijk tintje te geven en perfect af te stemmen op uw omgeving kunt u een keuze maken uit het enorme aanbod van zonweringdoek. Vanzelfsprekend is ook dit zonweringdoek van een uitstekende kwaliteit. Behalve zonwerend is het materiaal vuil- en waterafstotend. Daarnaast beschermt het doek u tegen UV-straling en houdt het doek, afhankelijk van de doekkeuze, tot meer dan 90% van de zonnewarmte tegen.


De techniek
De knikarmen zijn bevestigd aan twee robuuste aluminium steunen die met behulp van een bevestigingsplaat op de muur worden gemonteerd. Het bovenrolsysteem zorgt ervoor dat het scherm altijd perfect sluit, vanuit welke stand dan ook.


De uitvoering
U kunt, naast de kleur en het dessin van het doek, de kleur kiezen van de cassette. Deze is onder meer verkrijgbaar in zilverkleur. Een speciale behandeling (anodiseren) zorgt ervoor dat de natuurlijke kleur en glans van uw aluminium cassette behouden blijft ondanks weers- en tijdsinvloeden. U kunt ook kiezen voor een gemoffelde cassette in RAL 9001 (crèmewit). Moffelen wil zeggen dat de kleur middels een speciaal verhittingsproces wordt aangebracht. Dit proces zorgt ervoor dat de laklaag aanzienlijk beter slagen slijtvast is dan wanneer deze nat gelakt zou zijn. Bovendien is uw cassette op deze manier goed bestand tegen UV-licht en corrosiebestendig. Optioneel kunt u ook nog voor een RAL 7016 (antraciet) structuurlak kiezen.


De knikarmen
Doordat de knikarmen zijn gemaakt van hoogwaardige aluminium profielen en voorzien zijn van twee kabels en stugge veren zijn ze zeer sterk en stabiel. Uiteraard zijn alle bouten, moeren en assen van roestvast staal. De knikarmen zijn traploos instelbaar tot 150, 200, 250 of zelfs 300 cm.


De vormgeving
Door de fraaie compacte vormgeving, het gesloten cassette systeem en de sierlijke afdekkappen, welke er voor zorgen dat schroeven uit het zicht vallen, is de Cassette Furore een sieraad aan uw gevel.


De bediening
De Cassette Furore is standaard geschikt voor een electrische bediening en is tevens leverbaar met een soepel lopend windwerk en een slingerstang. Houdt u echter van gemak en comfort, dan kunt u het scherm uitbreiden met een draadloze handzender. Het toppunt van luxe is een scherm uitgerust met een zon-/wind meter. Deze meter zorgt ervoor dat het scherm bij verschillende weersomstandigheden automatisch uitgaat of wordt ingetrokken.

Knikarm-terrasscherm Linea

Een nieuw type zonnescherm, dat door zijn compacte vorm en unieke stelmogelijkheden in bijna iedere situatie te plaatsen is. Door de montage van oerdegelijke knikarmen blijft een vrije doorloop onder het scherm gegarandeerd. Lees verder...

Dit unieke scherm, met z'n gedurfde maar toch tijdloze vormgeving, heeft speciale montagesteunen, die zowel voor muur- als plafondbevestiging geschikt zijn. Denk bv. aan montage onder balkons. De maximale breedte van dit scherm is 600 cm bij een uitval van 250 cm of een breedte van 550 cm bij een uitval van 300 cm. De knikarmen hebben een uitval van 150, 200, 250 of 300 cm. Door toepassing van hoogwaardige materialen, zoals aluminium, is dit scherm een voorbeeld van absolute duurzaamheid.
Vanzelfsprekend is ook het zonweringsdoek van een uitstekende kwaliteit. Behalve zonwerend is het materiaal vuil- en waterafstotend. Door de enorme keuze aan kleuren en dessins is het altijd mogelijk een combinatie te maken die perfect harmonieert met uw omgeving!


De techniek
De armen zijn bevestigd aan twee robuuste aluminium steunen, die op de gevel of aan het plafond worden gemonteerd. Door de unieke constructie van het scherm is het mogelijk het scherm in vele standen in te stellen, zodat uw terras en/of raampartij altijd van schaduw kan/kunnen worden voorzien.


De uitvoering
U kunt, naast de kleur en het dessin van het doek, de kleur kiezen van de cassette. Deze is onder meer verkrijgbaar in zilverkleur. Een speciale behandeling (anodiseren) zorgt ervoor dat de natuurlijke kleur en glans van uw aluminium cassette behouden blijft ondanks weers- en tijdsinvloeden. U kunt ook kiezen voor een gemoffelde cassette in RAL 9010 (wit) of RAL 9001 (crèmewit). Moffelen wil zeggen dat de kleur middels een speciaal verhittingsproces wordt aangebracht. Dit proces zorgt ervoor dat de laklaag aanzienlijk beter slijtvast is dan wanneer deze nat gelakt zou zijn. Bovendien is uw cassette op deze manier goed bestand tegen UV-licht en corrosiebestendig.


De knikarmen
De armen zijn zeer stabiel en sterk. Ze zijn gemaakt van hoogwaardig aluminium profiel en voorzien van 2 kabels en sterke veren. Alle bouten, moeren en assen zijn van roestvast staal. De uitval is traploos instelbaar, naar keuze tot 150, 200, 250 of zelfs 300 cm.


De vormgeving
Door z’n compacte en mooi afgeronde vormgeving is dit cassettescherm gedurfd en toch tijdloos. De sierlijke kleine cassette (hoogte ± 12,5 cm) zorgt voor een verfraaiing van uw gevel. In gesloten stand zorgt zij voor een optimale bescherming van het doek.


Oploopsysteem
Het unieke oploopsysteem met wieltjes zorgt ervoor dat het scherm altijd perfect sluit.


De bediening
Standaard worden deze schermen uitgevoerd met een soepel lopend oogwindwerk met slingerstang of een elektrische bediening

Knikarm-terrasscherm Toskana

De Toskana, een terrasscherm die zowel aan een gevel als onder een plafond gemonteerd kan worden. Dit scherm heeft een groot instelbare uitvalshoek, waardoor deze de ideale oplossing is wanneer zowel zonwering als wering van inkijk gewenst is. Lees verder...

Door de hoge veerspanning in de knikarmschermen ontstaat een voortreffelijke doekspanning, waardoor het doek voldoende ruimte heeft boven de knikarmen. Optioneel is een doekafdekprofiel leverbaar, welke er voor zorgt dat het doekbuis op een elegante wijze aan het zicht wordt onttrokken.

De oerdegelijke knikarmen, die een vrije doorloop onder uw scherm garanderen, hebben een uitval van 150, 200, 250 of 300 cm. De maximale breedte van de Toskana is 550 cm met twee knikarmen.

Om uw Toskana een persoonlijk tintje te geven en perfect af te stemmen op uw omgeving, kunt u een keuze maken uit het enorme aanbod van zonweringdoek. Vanzelfsprekend is ook dit zonweringdoek van een uitstekende kwaliteit. Behalve zonwerend is het materiaal vuil- en waterafstotend.


De techniek
De kunststof ommanteling van de dubbele staaldraden in de armschanieren verhinderen vervuiling en slijtage.Dit verhoogt de levensduur van de staaldraad met het drie-voudige, namenlijk 60 tot 80-duizend bewegingen.

Een andere unieke optie is de mogelijkheid van demontabele poten onder de voorbuis voor meer windvastheid.


De uitvoering
Ook vanaf de achterzijde geeft de Toskana een fraaie aanblik. Doordat de casette slechts 13 cm hoog is ontstaat er een harmonisch geheel bij zowel balkon- als voorspringende dakmontage. Standaard is de Toskana in 16 kleuren en 5 structuurkleuren leverbaar en optioneel in iedere RAL-kleur.


De bediening
De Toskana wordt standaard uitgevoerd met een soepel lopend windwerk en een slingerstang. Houdt u echter van gemak en comfort, dan kiest u voor een elektrisch bediend scherm. Het toppunt van luxe is een scherm uitgerust met een zon-/windmeter. Deze meter zorgt ervoor dat het scherm bij verschillende weersomstandigheden automatisch uitgaat of wordt ingetrokken. Natuurlijk behoort ook afstandsbediening tot de mogelijkheden.

Knikarm-terrasscherm Solution

Zijn duurzame kwaliteit en sierlijke vormgeving bieden een voorsprong van formaat. De voordelen van een Solution zonnescherm zijn zowel voelbaar als zichtbaar. Voelbaar door de aangepaste temperaturen bij aangenaam zomerweer en zichtbaar door de esthetische meerwaarde in design en innovatieve onderscheid in gebruik. Lees verder...

Compact systeem met draagbuis en doek-afdekprofiel

Afmetingen: Breedte tot 7 meter (één stuk). Goed koppelbaar voor (nog) grotere breedtes.

Knikarmen: Dessol-lux met een uitval van 1,50 tot 4 meter.

Montage: Zowel voor wand-als plafondmontage biedt het Solution zonnescherm uitgebreide mogelijkheden.


U kunt, naast de kleur en het dessin van het doek, de kleur kiezen van de cassette. Deze is standaard leverbaar in RAL 9010 (wit), RAL 9001 (crèmewit) en RAL 8019 (bruin). Optioneel kunt u ook nog voor alle andere RAL-kleuren kiezen.


Knikarm-terrasscherm Senza

Buitengewoon solide, compact en uiterst fraai van vormgeving. Dat is de Senza; een nieuw terrasscherm van absolute topkwaliteit. Wanneer het scherm gesloten is, zijn alle bewegende delen - inclusief het doek - keurig opgeborgen in een mooie cassette. Lees verder...

Op deze manier is uw scherm ook in gesloten toestand een sieraad aan uw gevel. Bovendien is uw doek beter beschermd tegen weersinvloeden.

De zeer sterke en stabiele knikarmen, die een vrije doorloop onder uw scherm garanderen, hebben een uitval van 150, 200, 250 of 300 cm. De maximale breedte van de Senza is 750 cm. Om uw Senza een persoonlijk tintje te geven en perfect af te stemmen op uw omgeving, kunt u een keuze maken uit het enorme aanbod van zonweringdoek. Vanzelfsprekend is ook dit zonweringdoek van een uitstekende kwaliteit. Behalve zonwerend is het materiaal vuil- en waterafstotend.


De techniek
De knikarmen zijn bevestigd op een stalen draagbuis, die op zijn beurt op meerdere plaatsen aan de gevel bevestigd kan worden. Deze constructie zorgt ervoor dat het gewicht van het scherm goed kan worden verdeeld, waardoor optimale stabiliteit wordt verkregen.


De uitvoering
U kunt, naast de kleur en het dessin van het doek, de kleur kiezen van de cassette. Deze is onder meer verkrijgbaar in zilverkleur. Een speciale behandeling (anodiseren) zorgt ervoor dat de natuurlijke kleur en glans van uw aluminium cassette behouden blijft ondanks weers- en tijdsinvloeden. U kunt ook kiezen voor een gemoffelde cassette in RAL 9010 (wit) en RAL 9001 (crèmewit). Moffelen wil zeggen dat de kleur middels een speciaal verhittingsproces wordt aangebracht. Dit proces zorgt ervoor dat de laklaag aanzienlijk beter slag- en slijtvast is dan wanneer deze nat gelakt zou zijn. Bovendien is uw cassette op deze manier goed bestand tegen UV-licht en corrosiebestendig. Optioneel kunt u ook nog voor RAL 7016 (antraciet) kiezen.


De knikarmen
De knikarmen zijn gemaakt van hoogwaardig aluminium profielen en - volgens een uniek procédé gesmede en gegoten - aluminium verbindingsstukken. Bovendien zijn deze voorzien van twee kabels en sterke veren. Alle bouten, moeren en assen zijn van roestvast staal. De uitval is traploos instelbaar naar 150, 200, 250 of 300 cm.


De vormgeving
Met haar elegante vormgeving en perfecte afwerking is de Senza een lust voor het oog. In de uitsparing in de zijkappen kan precies het Aurora-logo worden geplaatst. Hierdoor zijn aan de buitenzijde geen schroeven of bouten zichtbaar.


De bediening
Standaard wordt de Senza uitgevoerd met een soepel lopend windwerk en een slingerstang. Houdt u echter van gemak en comfort, dan kunt u kiezen voor een elektrisch bediend scherm. Het toppunt van luxe is een Bovendien zijn deze voorzien van twee kabels en sterke veren. Alle bouten, moeren en assen zijn van roestvast staal. De uitval is traploos instelbaar naar 150, 200, 250 of 300 cm. scherm uitgerust met een zon-/windmeter. Deze meter zorgt ervoor dat het scherm bij verschillende weersomstandigheden automatisch uitgaat of wordt ingetrokken. Natuurlijk behoort ook afstandsbediening tot de mogelijkheden.

Twins

Vrijstaande terrasschermen zijn zeer populair bij horecabedrijven en sportclubs, maar ze kunnen ook uitstekend worden toegepast bij woningen. Als de gevel onvoldoende stevigheid biedt voor montage van een knikarmscherm of als het terras zich niet direct bij het huis bevindt. Lees verder...

Het vrijstaande terrasscherm is verreweg het mooiste alternatief voor de parasol en kan worden uitgevoerd met een doekoppervlak tot 36 m2.


De techniek
Betonnenvoet Twins TerrasschermDe kap en de knikarmen worden gemonteerd op een draagbuis. Het totale systeem wordt door twee staanders gedragen. Deze staanders zijn voorzien van een aangelaste voet. Het is de bedoeling dat deze aangelaste voet op een betonnen voet in de grond verankerd wordt. Op deze manier ontstaat een zeer stabiel systeem, wat toch demontabel blijft waardoor de Twins Exclusief in de wintermaanden kan worden opgeborgen. De maximale afmeting van de Twins Exclusief is 6 x 6 meter (6 meter schermbreedte en aan beide zijden 3 meter uitval).


De uitvoering
Het frame van de Twins Exclusief is RAL 9010 (wit).


De bediening
De Twins Exclusief heeft een kap met twee doekrollen die door middel van een tandwiel aan elkaar gekoppeld zijn. Daardoor is slechts één bediening nodig om beide zijden tegelijkertijd in of uit te draaien. De Twins Exclusief wordt elektrisch bediend, eventueel in combinatie met een afstandsbediening.

Doeken

Voor al onze knikarmschermen worden standaard de kwaliteitsdoeken van Dickson of van Tibelly verwerkt.
Kleurechtheid, rot- en schimmelvrijheid en een optimale weerstand tegen weersinvloeden zijn de basiskenmerken van deze kwaliteitsdoeken. Lees verder »


Dickson's doeken

Met betrekking tot de optimale kwaliteit heeft Dickson voor een hoog technologisch product gekozen waarbij elke productiestap streng gecontroleerd wordt. Via automatisatie, permanente controles, laboratoriumtests en fijn uitgewerkte nabehandelingen wordt niets aan het toeval overgelaten. Dit laat ons ook toe om de weerstand zowel als stevigheid en duurzaamheid van de kleuren van uw doek gedurende vele jaren te waarborgen.
Dickson doeken onderscheiden zich door:

  • 5 jaar volledige garantie.
  • Kleurechtheid.
  • Rot- en schimmelvrij.
  • Vet- en vuilafstotend.
  • Stevig en duurzaam met een grote weerstand tegen weersinvloeden.

De kwaliteiten van Dickson-doek

Uitstekende waterdichtheid: Met de Perlgard XT 27 behandeling wordt elk risico van doorhangen en vervuiling uitgesloten.

Het serre-effect wordt vermeden: Het Diklon 32 doek neemt tot 95% van de warmte en het verblindingseffect weg.

Buitengewone kleurechtheid: Het door en door gekleurde SX 29 acrylaatgaren beschermt de kleuren (lichtweerbaarheid : 7/8 op 8).


Kleuren en motieven

Het aantal kleuren en motieven is zeer uitgebreid. Bekijk de Dickson's unieke assortiment aan zonweringstoffen in moderne en exclusieve dessins, patronen en kleuren door op onderstaande link te drukken (wordt geopend in een nieuwe pagina): Dickson's doeken voor terrasoverkapping »
Let op! De getoonde voorbeelden zijn indicatief. Graag laten wij u zien hoe de stoffen er in het echt uit zien.